Mijn verhaal

Nadat ik me al jaren intensief met kunst had beziggehouden, begon ik in 1995 zelf te schilderen. Al mijn indrukken, reisimpressies en ervaringen heb ik hierin tot uitdrukking kunnen brengen. Ook mijn flamenco danslessen kregen hun beslag in de reeks “Flamenco”. Deze laatste episode heb ik goeddeels afgesloten. Op het moment staat het thema mens, kinderen en portretten, centraal in mijn werk en maak ik af en toe een herinnering aan India levend.

Van 2001 tot 2005 heb ik lessen portret- en model schilderen gevolgd bij Gerard van de Weerd. Sinds 2004 teken en schilder ik wekelijks met andere kunstenaars naar levend model. In 2005 volgde ik ook een masterclass bij Matthijs Röling die me kennis heeft laten maken met de techniek van het schilderen met olieverf.

Momenteel werk ik toch het liefst met acrylverf omdat door de korte droogtijd van acryl ik snel kan werken, wat het beste past bij mijn neo-impressionistische schilderstijl en ook bij mijn karakter. De combinatie snel drogende verf en mijn losse schildertoets geven aan mijn beelden en portretten een zekere dynamiek en levendigheid.

Af en toe maak ik gebruik van glacis (verschillende laagjes dunne verf over elkaar heen) waardoor aan bijvoorbeeld portretten meer diepte en warmte gegeven kan worden. Mijn schilderijen ontstaan uit een palet van warme en levendige kleuren. Het uiteindelijke werk ontstaat door al zoekende een balans te vinden van sfeervolle, harmonieuze kleuren

Opleiding:

  • 1964 tot 1969 – Rotterdam: HBO-handenarbeid
  • 1972 tot 1975 – Banaras Hindu University (India): Fine arts
  • 1986 tot 1990 – Leiden Rijks Universiteit: Talen & culturen van Zuid- en Centraal Azië.
© Copyright - Marianne Jenner 2021